Deszka spaletták

spaletta deszkaA hagyományos deszka spaletta szárnyak függőleges helyzetű deszkák sorából állnak, a belső oldalukon “Z” alakú hevederrel, mely a stabilitást és tradicionális megjelenést szolgálja. A szárny külső és belső oldalán is vasalatok találhatók: kívül a pántok láthatók, melyek kovácsolt eljárással készülnek, felületük galvanizálást követően fekete színű porfestést kap, hogy élettartamuk során ne oxidálódjanak. A szárnyak belső oldalán szintén fekete színű forgatható rúdzár található, mellyel a spaletta nyitható és zárható.

 

 

 

A hagyományos deszka spaletta szárnyakat alkotó deszkák szélessége változó, hiszen minden egyes szárnyat egyedileg gyártunk úgy, hogy a szárnyon belül megegyező szélességű deszkákat használunk. Ez általában 70mm és 90mm közötti érték, a deszkák vastagsága pedig 20mm. A típus tömörségéből adódóan nyári időszakban rendkívül hatékonyan állítja meg a perzselő napsugarakat a nyílászárón kívül, télen pedig egy plusz hőszigetelő réteget képezve tartja bent a meleget otthonában. A csukott spaletták ráadásul falként állják útját a kinti zajoknak, így odabent zavartalanul élvezheti otthona csendjét és nyugalmát.

Hagyományos deszka spaletták felszerelését tradicionális megjelenésük miatt elsősorban parasztház jellegű, tornácos épületekre javasoljuk, de egy vidéki, vízparti nyaraló díszeként és egyben védelmezőjeként is tökéletesen megállják helyüket.