Fix lamellás zsalugáterek

zsalugater fix03Ahogy a nevében is szerepel, a fix lamellás zsalugáter lamellái nem állíthatók, azok mindegyike egy állandó pozícióban rögzített. Az egyes lamellák közötti keskeny réseken a levegő szabadon áramolhat, dőlésszögük pedig úgy van kialakítva, hogy a hézagokon keresztül közvetlen napfény ne tudjon átjutni. A szűrt, kis mennyiségű áteresztett fény miatt önmagában ezzel a típussal teljes sötétítést nem lehet elérni, de a fix lamellás zsalugáter árnyékolási célra a legoptimálisabb megoldás.

 

 

 

zsalugater fix04A fix lamellás zsalugáter minden alkatrészének éle, beleértve a lamellákat is finoman kerekített kialakítással készül, hogy tapintásuk kellemes legyen és a gyárilag vagy utólagosan felvitt festékrétegek hosszú távon is megfelelően, repedés nélkül tapadjanak a felülethez. A nyíló kivitelű fix lamellás zsalugáter hordozó kerettel és az utólagos külső hőszigetelések miatt megnövekedett falkáva mélység miatt általában kiemelő kerettel készül, mely lehetőséget nyújt a zsalugáter rögzítésére, valamint helyet biztosít a mobil szúnyoghálók számára is. Az eltolható kivitelű fix lamellás zsalugáter keret nélkül készül, a szárnyat alul és felül egyaránt megvezetett sínes rendszerben lehet a külső falsík előtt oldalirányban eltolni.

 

A fix lamellás zsalugáter ideális olyan épületek és helységek nyílászáróinak árnyékolására, ahol a lamellák állíthatóságára nincs szükség. Felszerelhető például:

  • nagy méretű nyílászárók elé eltolható kivitelben,
  • íves kialakítású nyílászárókra,
  • külső falsíkra kivetés nélküli pántokkal,
  • falkáván belülre kivetőpántokkal,
  • rolós szúnyoghálóval egybeépítve,
  • egy- és két oldalra nyíló, harmonika rendszerű kivitelben,
  • csupán díszítő céllal nem nyíló, fixen rögzített kivitelben.