Mozgatható lamellás zsalugáterek

zsalugater mozgathato02A mozgatható vagy más néven állítható lamellás zsalugáter lamellái bármely szögben beállíthatók a teljesen nyitott és teljesen zárt állapotok között, így a lamellák résein átengedni kívánt napfény és levegő mennyisége tetszőlegesen szabályozható. Ezzel a lehetőséggel könnyedén és egyszerűen alakítható a helység hangulata és fényviszonya a zsalugáter lamellái között átjutó és falakat színező természetes napfénnyel.

A zsalugáter lamelláinak mindegyike egy közös rudazat segítségével mozgatható és rögzíthető a kívánt pozícióban. Teljesen nyitott helyzetüknél ideálisan lehet szellőztetni a helységet a lamellák közötti nagy keresztmetszetű réseken átjutó friss levegővel, a lamellák zárt állapotánál pedig teljes sötétítést lehet elérni. A mozgatható lamellás zsalugáter minden alkatrészének éle, beleértve a lamellákat is a fix lamellás zsalugáterhez hasonlóan finoman kerekített kialakítással készül, hogy a gyárilag vagy utólagosan felvitt festékrétegek hosszú távon is megfelelően, repedés nélkül tapadjanak a felülethez.

 

zsalugater mozgathatoA nyíló kivitelű mozgatható lamellás zsalugáter minden esetben hordozó kerettel és a manapság elterjedt utólagos külső hőszigetelések következtében megnövekedett falkáva mélység miatt általában kiemelő kerettel együtt készül, hogy a zsalugáter szárnyon található lamella mozgató vasalat kellőképp eltávolodjon a nyílászáró üvegfelületétől, megelőzve ezzel annak esetleges sérülését. A kiemelő kereten keresztül lehet a zsalugátert a helyére rögzíteni, valamint ide kerülhetnek a zsalugáterrel egybeépített mobil szúnyoghálók is. Az eltolható kivitelű mozgatható lamellás zsalugáter keret nélkül készül, a szárnyat alul és felül egyaránt megvezetett sínes rendszerben lehet a külső falsík előtt oldalirányban eltolni.

 

A mozgatható lamellás zsalugáter ideális olyan épületek és helységek nyílászáróinak árnyékolására, ahol elvárás a lamellák állíthatósága, mellyel szabályozható a beengedett fény és levegő mennyisége. Felszerelhető például:

  • nagy méretű nyílászárók elé eltolható kivitelben,
  • íves kialakítású nyílászárókra,
  • külső falsíkra kivetés nélküli pántokkal,
  • falkáván belülre kivetőpántokkal,
  • rolós szúnyoghálóval egybeépítve,
  • egy- és két oldalra nyíló, harmonika rendszerű kivitelben.